New York Ceiling Co. | FAQ | Veelgestelde vragen

Waar zijn de panelen van gemaakt?

De panelen zijn gemaakt van vertind staalplaat. In dit 0,25 mm dikke staalplaat wordt door middel van authentieke mallen het uiteindelijke patroon gestanst.

Wat is de gemiddelde levertijd?

De levertijd bedraagt 3 – 5 weken na opdracht en aanbetaling.

Wat kosten de panelen en lijsten?

De kleur is bepalend voor de prijs. De prijs van ieder patroon is gelijk. Ook de uitvoering – sierlijst, nail-up of drop-in – heeft geen invloed op de prijs. Klik hier voor meer informatie over de prijzen. Is het voor grootschalig of meermalig gebruik? Vraag dan een offerte op maat aan.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Verzendkosten zijn afhankelijk van het aantal panelen en de eventuele verzendlocatie. De prijs van de panelen is af Bodegraven. De exacte kosten kan je bij ons opvragen.

Leveren jullie ook buiten Nederland?

New York Ceiling Co. is verantwoordelijk voor de internationale distributie in Europa en het Midden-Oosten. Je kan dus ook vanuit het buitenland bij ons bestellen.

Passen de panelen in een Nederlands systeemplafond?

New York Ceiling Co. heeft samen met de fabrikant een speciale maatvoering voor de Nederlandse en Europese markt ontwikkeld. De panelen passen daardoor probleemloos in de plafondrasters die in Nederland en België worden gebruikt. De panelen worden in het plafondraster gelegd en gefixeerd met een meegeleverde kunststof clip. Zo wordt eenvoudig en snel een fraaie plafondbekleding gerealiseerd.

Waarom zijn de panelen 61,5 x 61,5 cm of 59,5 x 59,5 cm?

De panelen van 61,5 x 61,5 cm zijn voor het nail-up montagesysteem. Ze hebben een overlapping zodat ze over elkaar gelegd kunnen worden bij de montage. De panelen van 59,5 x 59,5 cm zijn voor het drop-in montagesysteem. Ze zijn zo gemaakt dat ze in het Europese systeemplafond raster passen. De panelen zijn zeer handzaam, waardoor ze gemakkelijk en veilig door één persoon verwerkt kunnen worden.

Hoe zit het met de akoestiek?

Staal is een hard materiaal. Als het gecombineerd wordt met veel andere harde materialen kan dit zorgen voor een onprettige akoestiek. New York Ceiling Co. heeft daarom een akoestische variant ontwikkeld. De panelen hebben een microperforatie die nagenoeg niet zichtbaar is. Wanneer ze geplaatst worden met een akoestisch foam erachter is de NRC-waarde 0,85. Bij gebruik zonder foam is de NRC-waarde 0,25.

Kan ik een monsterpaneel aanvragen?

Monsterpanelen zijn beschikbaar. Je kan ze op afspraak komen bekijken in onze showroom. In overleg kunnen we een paneel naar je opsturen. Voor de kleuren hebben we kleine samples beschikbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe plaats ik een bestelling?

Je kan een bestelling plaatsen door middel van het bestelformulier of stuur een email naar info@newyorkceiling.nl. Voor meer informatie kan je kijken bij werkwijze en prijzen.

Waar kan ik de panelen en lijsten bekijken?

Dat kan bij ons in Bodegraven aan de Noordzijde 66. We helpen je – op afspraak – graag verder in onze showroom. Neem contact op om een afspraak te maken.

Kan ik de panelen schilderen?

De panelen kunnen in elke gewenste kleur geschilderd worden. Hier wordt vaak de onbehandelde raw variant voor gebruikt. Er is geen speciale schildertechniek vereist en er zijn veel creatieve mogelijkheden.

Welke afwerking kan ik krijgen op mijn panelen?

Er is keuze uit drie soorten afwerkingen: raw (geen afwerking), poedercoat of poedercoat bewerkt en afgewerkt met clearcoat (art serie). Binnen deze soorten afwerkingen zijn er uiteenlopende kleuren beschikbaar. Bij kleuren kan je alle mogelijkheden bekijken. De poedercoat beschermd het staal aan de voorzijde tegen vocht en zorgt dat het niet dof wordt. Indien gewenst kan je ze zelf decoreren met een verf of lak. Bijvoorbeeld om een verouderde look te creëren.

Kan ik de panelen toepassen in vochtige ruimtes?

De afgewerkte panelen zijn alleen aan de voorzijde voorzien van een laag poedercoat. Om ze toe te passen in een vochtige ruimte dienen de panelen ook aan de achterzijde behandeld te worden. Voor advies hierover kan je terecht bij een lakspecialist.

Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram