fbpx

New York Ceiling Co. | FAQ | Veelgestelde vragen

 

Waar zijn de panelen van gemaakt?

De panelen zijn gemaakt van vertind staalplaat. In dit 0,25 mm dikke staalplaat wordt door middel van authentieke mallen het uiteindelijke patroon gestanst.

Wat is de gemiddelde levertijd?

De levertijd bedraagt 3 – 5 weken na opdracht. Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze Belgische dealer Witon.

Wat kosten de panelen en lijsten?

De kleur is bepalend voor de prijs. De prijs van ieder patroon is gelijk. Ook de uitvoering – sierlijst, nail-up of drop-in – heeft geen invloed op de prijs. Klik hier voor meer informatie over de prijzen. Is het voor grootschalig of meermalig gebruik? Vraag dan een offerte op maat aan. Voor België zal onze dealer Witon zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Voor alle vragen over de prijzen en levertijd in België kan je terecht bij onze Belgische dealer Witon. Klik hier voor de gegevens.

Leveren jullie in heel Europa?

New York Ceiling Co. is verantwoordelijk voor de internationale distributie in Europa en het Midden-Oosten. Je kan dus ook vanuit het buitenland bij ons bestellen. Voor leveringen in België kan je terecht bij Witon bvba.

Passen de panelen in een Nederlands systeemplafond?

New York Ceiling Co. heeft samen met de fabrikant een speciale maatvoering voor de Nederlandse en Europese markt ontwikkeld. De panelen passen daardoor probleemloos in de plafondrasters die in Nederland en België worden gebruikt. De panelen worden in het plafondraster gelegd en gefixeerd met een meegeleverde kunststof clip. Zo wordt eenvoudig en snel een fraaie plafondbekleding gerealiseerd.

Waarom zijn de panelen 61,5 x 61,5 cm of 59,5 x 59,5 cm?

De panelen van 61,5 x 61,5 cm zijn voor het nail-up montagesysteem. Ze hebben een overlapping zodat ze over elkaar gelegd kunnen worden bij de montage. De panelen van 59,5 x 59,5 cm zijn voor het drop-in montagesysteem. Ze zijn zo gemaakt dat ze in het Europese systeemplafond raster passen. De panelen zijn zeer handzaam, waardoor ze gemakkelijk en veilig door één persoon verwerkt kunnen worden.

Hoe zit het met de akoestiek?

Staal is een hard materiaal. Als het gecombineerd wordt met veel andere harde materialen kan dit zorgen voor een onprettige akoestiek. New York Ceiling Co. heeft daarom een akoestische variant ontwikkeld. De panelen hebben een microperforatie die nagenoeg niet zichtbaar is. Wanneer ze geplaatst worden met een akoestisch foam erachter is de NRC-waarde 0,85. Bij gebruik zonder foam is de NRC-waarde 0,25.

Kan ik een monsterpaneel aanvragen?

Monsterpanelen zijn beschikbaar. Je kan ze komen bekijken in de showroom van Witon bvba. In overleg kunnen ze een paneel of een kleursample naar je opsturen. Neem contact op met Witon voor de mogelijkheden.

Hoe plaats ik een bestelling?

Je kan in België een bestelling plaatsen door middel van het bestelformulier, door een email te sturen naar info@witon.be of door contact op te nemen met onze Belgische dealer.

Waar kan ik de panelen en lijsten bekijken?

Dat kan bij Witon bvba in Herk-de-Stad in België. Ze helpen je graag verder in hun showroom. Neem contact op voor meer informatie.

Kan ik de panelen schilderen?

De panelen kunnen in elke gewenste kleur geschilderd worden. Hier wordt vaak de onbehandelde raw variant voor gebruikt. Er is geen speciale schildertechniek vereist en er zijn veel creatieve mogelijkheden.

Welke afwerking kan ik krijgen op mijn panelen?

Er is keuze uit drie soorten afwerkingen: raw (geen afwerking), poedercoat of poedercoat bewerkt en afgewerkt met clearcoat (art serie). Binnen deze soorten afwerkingen zijn er uiteenlopende kleuren beschikbaar. Bij kleuren kan je alle mogelijkheden bekijken. De poedercoat beschermd het staal aan de voorzijde tegen vocht en zorgt dat het niet dof wordt. Indien gewenst kan je ze zelf decoreren met een verf of lak. Bijvoorbeeld om een verouderde look te creëren.

Kan ik de panelen toepassen in vochtige ruimtes?

De afgewerkte panelen zijn alleen aan de voorzijde voorzien van een laag poedercoat. Om ze toe te passen in een vochtige ruimte dienen de panelen ook aan de achterzijde behandeld te worden. Voor advies hierover kan je terecht bij een lakspecialist.

Facebook
Instagram